*


När prisonbars smäller igen så vet vi vad som gäller. De senaste året har överflödet av låtar från Aliaune Thiam , för oss känd som Akon. Hans skivbolag Konvict Muzik ligger även bakom artister som Tami Chynn, Colby O Donis, Kardinal Offishal, Lady Gaga och många fler. Men som vi vet så har han den senaste tiden jobbat på en egen skiva, den tredje närmare bestämt.

Freedom som kommer att släppas digitalt den andra december har skapat ett ordentligt fuzz på nätet senaste veckorna, inte minst med dom två super singlarna Right Now och I'm So Paid. Den officiella tracklisten läckte för ett tag sen från Universal Music, vad vi kan se där är att kanon låtar som
Saviour Tonight, Could You Be The Reason, Come Back To Me och Clap Again ej klarat cutten till plattan, alla minns väl även duetten med Akon och Michael Jackson, Hold My Hand, inte heller den kommer att finnas med. Vet inte om jag ska se de som ett styrkebesked eller om han ändrat riktning på just denna skiva, ursprungligen skulle ju plattan heta Aquitted men döptes alltså om för ett tag sedan. Men rykten har också gått att den 35 årige senegalesen även ska släppa en skiva till våren 09. Sunny Day som jag skrev om i maj kommer dock att finnas med på skivan, på album versionen så gästar Wyclef Jean, spännande! Tracklisten finner du här.

En låt som dock finns på skivan är låten Beautiful som läckte för ett tag sedan, la upp den då men nu har den kommit i den slutgiltiga versionen, med då är även hans teammates Colby O' Donis och Kardinal Offishall med och gör låten till en framtida superhit! Colby låter riktigt bra och t.o.m. Kardinal låter bra här!
Akon som följer trenden att göra r'nb uppemot 130 bpm i lite euro-disco känsla gör att de här blir en perfekt floorfiller. Produktionen är av han själv tillsamans med Jaylien2010.

En ytterliggare låt som följer på i samma fotspår har även läckt, Troublemaker som är tillsamans med tjejduon Sweet Rush, även de här är riktigt bra.

Vet inte riktigt vad man ska säga men de känns som Freedom med Akon kan bli en av årets skivor, om de nu skulle visa sig att de inte blir så mycket mer än de här -- så är jag ändå grymt imponerad av han de här året, han har bokstavligen legat bakom en tredjedel av all bra musik detta år, enligt mig dvs.


Akon feat. Colby O Donis & Kardinal Offishall - Beautiful
\\ Länk 2

Akon feat. Sweet Rush - Troublemaker
\\ Länk 2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback