Veckans Artist: Rachael Yamagata


image467
"I am a songwriter/ musician/ artistwhatchyamacallit. lover not a fighter all those things."

www.myspace.com/rachaelyamagata

Rachael Yamagata är en amerikansk singer/songwriter, 29 år gammal från Virginia i USA, hon inledde sin karriär som vokalis i ett funk fusion band i Chicago. Under tiden som hon turnerade landet runt så skrev hon eget material, hon spenderade sex år i bandet som hette Bumpus när hennes låtar sen som hon själv skrev inte passade bandet så inledde hon en solo karriär.

image468

I september 2002 så landade hon ett två album kontrakt med skivbolaget Aristas Private Music . Först så släpptes albumet EP som bara blev fem låtar, ett album som fick lysande kritik och en
hype om grym framtid för Rachael skapades. Andra albumet som skulle leverera stort blev så hypat att BMG signade över henne, albumet som heter Happenstance släpptes i 2004, albumet fick god kritik men albumet sålde inte lika bra som förväntat.

Något nytt material har inte Rachael kommit med på ett tag, huruvida hon ska fortsätta sin karriär är jag också osäker på, men iaf hon fortsätter turnera runt landet. För hon är väldigt populär bland sina fans.

Rachael Yamagata har också varit med i låtar med Jason Mraz, Ryan Adams och Ray Lamontagne. Sen så har hennes låtar också varit med i en drös filmer och tv serier. Framförallt så hade hon en bra scen i The O.C för nåt år sedan. Se här..

image470

...Här kommer mina favoritlåtar med Rachael Y.
Mina favoriter är "Worn Me Down" och "The Reason Why"

Rachael Yamagata- Worn Me Down
Rachael Yamagata- Reason Why
Rachael Yamagata- Be Be Your Love
Rachael Yamagata- Known for years
Rachael Yamagata- 1963


Kommentarer ÄR gratis, Så lämna gärna en.
Thanx!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback