Rock and ella

image871

Ytterligare en helkväll i storstan med en superstjärna att skåda. Alicia Keys levererade och tanken på att Rihanna skulle misslyckas kändes långt borta. Återigen var Hovet the place to be.

Förband för kvällen var Adam Tensta, det är andra gången jag ser honom live och återigen blir jag besviken. måste säga att han inte ger någonting. Hans leende som ska smälta 14 åriga tjejer kanske gör de, men du hör inte mycket av vad den 25 årige stocholmaren sjunger om. Självklart funkar hans "My Cool" men inte mycket mer. Adam Tensta kommer att bli stor, han är grymt talangfull men live har han mycket att jobba på.

Efter en halvtimmes väntan efter Adam Tensta så kör kvällens huvudnummer igång, i en lättare accapella så drar hon igång Pon De Replay, lagom till refrängen
går ridån ner och iklädd en kort latex kjol med decimeter höga klackar så försöker hon dansa och sjunga i ett tempo som verkligen inte går för sig. Dom första tjugofem minuterna på konserten är okej, men inte mycket mer. Det är tråkigt med tanke på att hon då kör storlåtar som SOS, Pon De Replay och Breakin Dishes. Hennes röst under de första 25 minuterna viker sig och verkade väldigt sliten.

image872

Efter en kort paus så sätter hon sig med sina två back-up singers på den torftiga trappan som var de enda som fanns på scen. Där drar hon igång Stargate producerade balladerna Good Girl Gone Bad, Hate That I Love You och mäktiga Unfaithful. Där tycker jag hon är riktigt bra och de är väl här de vänder.

Senare så blir de ytterligare ett litet brejk, den här gången så är de fjollige keyboardisten som ska agera dj, han spinnar igång Kanye Stronger o Justin Sexyback o MJ Beat It och till slut Madonnas Music och då dyker Rihanna själv upp i dj båset och med armbågen drar på Dont Stop The Music och just dem här minuterna är rent utsagt otroliga, de blir ett tryck som får mig att minnas Justin Timberlake konserten i förra sommaren på globen. Sånt tryck blev de och självklart så var de, de absolut bästa på konserten. Här ett klipp på tuben så förstår ni bättre.

Sista låten på den timmenlånga konserten är självklart Umbrella, låten som är en av förra årets absolut största låtar gavs inte ens något tillfälle till att glänsa. Jag fick ju inte ens se henne med ett paraply i handen, bara det. Den spelades i en alltför rockig version som mycket gjordes i hela konserten, för att sen strippas ner i någon slags jamaikansk reaggae version.

Konserten i helhet är okej, jag tycker den saknar mycket men samtidigt så är sista delen av konserten bra. Men med tanke på att hon är en världsstjärna så förtjänade inte minst vi i publiken en större show.

image873



Kommentarer
Postat av: Sofi

Oj inga glada miner här inte, men jag håller med dej

2008-03-14 @ 20:03:36
Postat av: r

FUCK YOU! tensta är sveriges gratist lyrical assacin hittills... men nej nej blogga om charlotta bitchen istället. ska du blogga och kritisera riktigt så lyssnar åtminstonde 5-6 låtar på hans album... LYSSNAR, texkt och sedan sång. din toplista är ju bara goa clublåtar, melodiösa repris texter. aja har man lil mama och karina paisan som tag så... aja, gör ngt bra innan jag tar bort din blogg

2008-03-17 @ 23:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback