Veckans Artist: Ray LaMontagne

image462

Ray LaMontagne

Ray LaMontagne är en 33 årig gammal singer/songwriter från New Hampshire, USA. Ray är en relativt okänd artist som egentligen bara hade en hit med singeln "Trouble" i England. Genren på musiken är om man ska förklara de enkelt, chill och bara soft musik.

På hans första album "Trouble" så sjunger han om sina problem som yngre, då han och sina syskon och mor flyttade runt omkring mycket, men till slut så fick han nog med att arbeta och bara bestämde sig för att satsa på musiken. De var så att han arbetade på en skofabrik Stephen Stills låt "
Treetop Flye", då bestämde han sig bara. Runt  sex år senare så började han turnera med sin egen musik samtidigt som han jobbade på sidan som möbeltillverkare. När han då en gång uppträdde så var de en ägare till en lokal arena som hyrde in Ray som förband, för att sen bli signad av ett skivbolag.

image463


Det som gör Ray speciell är hans sköra röst som får honom att påminna mycket om legender som bl.a Otis Redding. Han har varit och uppträtt på både David Letterman Show och hos Jay Leno. Han är väldigt populär hos andra kända artister, Kelly Clarkson bl.a har Ray som en av sina favoritartister.

Rays låtar finns med i många filmer och Tv-serier, låten "Shelter" är med i romantiska komedin Prime , låten "Hold You In My Arms" är med i filmen Shes The Man och i Tv serierna One Tree Hill och Greys Anatomy.

Ray LaMontagne är en grym artist med ett gäng bra låtar, de här är definitivt en av mina favoritartister. Vet att jag lätt kan slänga ur mig just de, men de här är bra. Om jag skulle få välja tre låtar med Mr. LaMontagne skulle jag välja "Hold You In My Arms" , "Shelter" och "Forever My Friend".

Så Enjoy, Ray LaMontagne.
image464
Ray LaMontagne - Shelter
Ray LaMontagne - Hold You In My Arms
Ray LaMontagne - All The Wild Horses
Ray LaMontagne - Trouble
Ray LaMontagne - Forever My Friend







Vad tycker du om Ray?
Skriv gärna en rad...



Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker Ray verkar bra, riktigt skön röst. Kan du inte lägga upp lite låtar me Jack Johnson? Han är ruskigt bra han me!

2007-09-13 @ 16:08:22
Postat av: Emma

han är bra, tycker bäst om "Lesson Learned", om du inte har hört den så ladda hem :)

Postat av: Tobbe

Lesson Learned är en oerhört vacker låt!

2008-01-18 @ 17:39:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback